Absurd første duell mellom Trump og Biden

Man skulle ikke tro det var mulig å tape en tv-debatt mot en kandidat som sier ting som «jeg hadde ikke sex med en pornostjerne» rett etter å ha forsvart de straffedømte gjerningspersonene bak et kuppforsøk. Men Donalds Trumps endeløse strøm av blanke løgner, rystende demagogi og unnvikelser om egne straffesaker i nattens direktesendte duell ble overskygget av at Demokratene ikke har en kandidat som kan slå effektivt tilbake.

Etter mindre enn et kvarter hadde Joe Biden gitt Trump-leiren det første av akkurat de øyeblikkene den 81 år gamle presidenten skulle prøve å unngå – der han, hes i stemmen, så ut til å miste tråden i resonnementet sitt, stoppe opp og snuble i ordene. Etter en halvtime sendte nyhetsbyrået AP ut meldingen: «a raspy Biden delivers rambling answers while Trump counters with energy and falsehoods», mens New York Times supplerte med: «his halting, hoarse voice and occasional struggle to finish his thoughts is spiking Democratic anxiety» – og siterte anonyme kilder i partiet på at Bidens opptreden var en «katastrofe».

På direkte spørsmål om alder og skikkelse havnet Trump og Biden til slutt i en absurd krangel om hvem som er best til å spille golf, neppe egnet til å berolige noen. (Se hele den halvannen time lange debatten her, om du orker).

BOLIVIAS PRESIDENT TILBAKEVISER PÅSTANDER om at han eller regjeringen ble advart om at et kuppforsøk var i gjære. – Vi ble aldri informert om hva general Zungia hadde planer om. Vi ble overrasket, sier presidenten. Før generalen ble pågrepet sa han at presidenten hadde bestilt kuppforsøket for å øke sin popularitet. 
Så langt har 17 personer blitt arrestert i forbindelse med kuppforsøket.  

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.