Abort-avsløring har antent debatten – nå mobiliserer partiene for mellomvalgHELT UT MED RUSSISK OLJE, BANK, MEDIEHUS OG PATRIARK: I en stor opptrapping av sanksjonene mot Russland går EU-kommisjonen inn for å stanse importen av russisk olje – «seaborne and pipeline, crude and refined» – innen utgangen av året (riktignok med unntak for Ungarn og Slovakia, som har viktige råoljeraffinerier direkte tilkoplet russiske rørledninger). Det har kommisjonens president Ursula von der Leyen kunngjort i EU-parlamentet i Strasbourg, skriver The Guardian. Hun søker nå tilslutning fra samtlige 27 medlemsland til den sjette sanksjonspakka, som også omfatter å kaste Russland største bank ut av betalingssystemet Swift, å forby tre statseide mediehus å kringkaste i EU, å sanksjonere den øverste lederen for den russiske ortodokse kirke og å anklage flere høytstående offiserer for krigsforbrytelser i Bucha og Mariupol. Prisen på nordsjøolje steg med tre prosent på nyheten. 

TESTER BARE BEREDSKAPEN, PLUTSELIG: Belarus (Hviterussland) startet uten forvarsel store militærøvelser i dag. Ifølge landets forsvarsdepartement er hensikten med øvelsene å teste krigsberedskapen uten at det medfører noen trussel for nabolandene. Siden regimet i Minsk er tett alliert med Putin og lot russiske styrker bruke landet som oppmarsjområde for invasjonen av Ukraina følger vestlig etterretning likevel situasjonen tett. President Aleksander Lukashenko snakket med sin russiske motpart om «den spesielle militære operasjonen» i Ukraina seinest i går, skriver

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.