«Å polere en bæsj»: Dette er Theresa Mays brexit-krise

Boris Johnson gikk av som utenriksminister på grunn av statsminister Theresa Mays brexit-plan. Montasje.
Det er snaue ni måneder til Storbritannia formelt trer ut av EU, men hva kommer etterpå? Svaret er uklart. På fredag klarte imidlertid statsminister Theresa May å samle sin konservative regjering om en overordnet plan for britisk utmeldelse (20 ministre skal ha støttet May, mens sju var uenig). I planen heter det blant annet at britene skal fremforhandle et frihandelsområde med EU, som igjen skal reguleres av felles lovgivning. Strategien blir beskrevet som soft, mens kritikere har stemplet den «brino» - en «brexit in name only». Og til tross for at May - etter et 12 timer langt regjeringsmøte ved […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.