8. mai: Gjenåpningen av Norge kort oppsummert, gladnytt fra Italia, kriseattest for Raja

11. mai, 1. juni og 15. juni er nøkkeldatoene i åpningen av Norge fremover.

  • Regjeringen lar grunnskoler og videregående skoler åpne i neste uke, samt kjøreskoler.
  • Bedriftene i de største byene oppfordres til fortsatt å legge til rette for hjemmekontor av frykt for trengsel på kollektivtrafikken.
  • Høyere utdanning åpner bare for de som risikerer å bli forsinket i studiene, rundt 25 til 30 prosent av studentene, ifølge VG.
  • Antallet som kan være samlet i private grupper øker fra 5 til 20, så lenge avstandsregler kan overholdes. Det er lov til å samles opp mot 50 personer på et offentlig sted, så lenge man kan holde én meters avstand og en «ansvarlig arrangør» står bak.
  • Forbudet mot utenlandsreiser for helsepersonell oppheves. Utenlandsreiser frarådes likevel fortsatt. Personer som har vært i utlandet må i karantene ved hjemkomst.
  • Fornøyelsesparker kan åpne fra 1. juni, ifølge regjeringen. Det åpnes også for organisert svømming, inkludert skolesvømming fra denne datoen.
  • 15. juni får treningssentrene åpne, såfremt man har kommet frem til smitteverntiltak. Det samme gjelder badeland og svømmehaller. Fra samme dato åpnes det for arrangementer med opptil 200 personer.
Folkehelseinstituttet mente at universiteter og høyskoler også kunne åpnes, og at hjemmekontorene kunne avvikles. FHI anbefalte også å trekke anbefalingen om å avstå fra innenlands reiser som ikke er strengt nødvendige, siden det det nå er lite smitte i hele landet. Ern...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.