• Boris Johnson er fortsatt på intensiven, men puster selv med oksygentilførsel, ifølge utenriksminister Dominic Raab.

 

 

  • Danmarks tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, fra Høyres søsterparti Venstre, skriver i et innlegg i Berlingske at han slett ikke er sikker på at Danmark har valgt riktig strategi fremover. Han støtter bråbremsen i midten av mars, men mener regjeringen nå er for forsiktig, og kritiserer samtidig hemmeligholdet om modellene til det danske folkehelseinstituttet. «Det er enkelt å tråkke på bremsen. Og det kan gjøres når som helst hvis det plutselig går for fort. Men hvis vi ikke tør risikere å starte hjulene, vil Danmark stoppe»skriver han.

 

  • Mauro Ferrari slutter etter bare tre måneder ved roret ved EUs forskningsbyrå European Research Council (ERC), og oppgir unionens dårlig koordinerte respons på pandemien som grunn. Han maktet ikke å få gjennomslag for et storskala forskningsprogram på Covid-19 i EU, og sier nå at han har mistet troen på EU som samarbeidsorgan for Europa. «Tilgi meg, men jeg mener at det viktigste nå er å stoppe pandemien», skriver den italiensk-amerikanske forskningstoppen i et stikkende avskjedsbrev, som først ble publisert i Financial Times. Han fikk raskt svar på tiltale fra et av Europaparlamentets tyske medlemmer, Christian Ehler, som kalte det en avledningsmanøver for å skjule sin egen, dårlige håndtering i krisen. Nå går ryktet om hvorvidt Ferrari egentlig satt på oppsigelse. Byråets styringsorgan skal ha ment at han brukte for mye tid på private aktiviteter, enn på ERC.

 

  • Japans statsminister Shinzo Abe har erklært krise i Tokyo og enkelte andre deler av landet, og sier politiet om nødvendig vil bli brukt for å få folk til å overholde avstandsbestemmelsene. Japan har imidlertid ikke satt den samme makt bak sine anbefalinger som mange europeiske land, det er fortsatt råd, ikke påbud, som gis. Årsaken ligger i Japans fascistiske historie, som har gjort befolkningen veldig oppmerksom på slik maktbruk, ifølge avisa Mainichi.

PS! Filter Nyheters nyeste artikler:


Nå kan du prøve vårt nye digitalabonnement gratis i 30 dager

Klikk på bildet og bli abonnent i dag.