7 ting du må vite om valgresultatet i Danmark

Den borgerlig-liberale regjeringen har varslet sin avgang, mens «rød blokk» er i flertall i Folketinget. Her er syv ting du må vite om det ferske valgresultatet i Danmark: 1) Frederiksen leder forhandlingene Mette Frederiksen blir etter alle solemerker Danmarks neste statsminister, men akkurat hvordan det vil skje er usikkert. Socialdemokratiet gikk marginalt tilbake og endte på 25,9 prosent oppslutning, ned 0,4 prosentpoeng fra 2015. Det tilsvarer 48 mandater. Valgresultatet gjør at den «røde blokken» kan danne flertall uten det grønne Alternativet (som gjør et svakt valg og mister fire av sine ni mandater): Til sammen har Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.