62 dager igjen: Trump nekter å ta avstand fra vold utført av egne tilhengere og hevder Biden er marionett for mystiske personer i «de mørke skyggene»

Med to måneder igjen av valgkampen, handler den nå om hvordan USAs sittende president oppmuntrer til voldshandlinger utført av Trumps tilhengere. President Donald Trump fortsatte mandag kveld amerikansk tid med å bagatellisere og fremme vold i flere ulike uttalelser, samtidig som han legger skylden på Demokratene, Joe Biden og venstresiden for opptøyer og voldshandlinger i USA. «Det er de på venstresiden som er problemet», sa Trump. I et intervju med Fox News lanserte han også en konspirasjonsteori om at Biden er marionett for «folk i de mørke skyggene» og snakket om en mystisk fly-last med «bøller i mørke uniformer, svarte uniformer, med utstyr og sånn». Det siste stammer trolig fra et falskt rykte som sirkulerte på Facebook for en måned siden, der mange Trump-tilhengere delte en skrøne om at et titalls Antifa-ledere i svarte klær hadde blitt flydd inn til delstaten Idaho for å utføre angrep på lokale forretninger. (Angrep som aldri skjedde). Etter at en bilkolonne av Trump-fans i helga trosset politiets anmodninger og kjørte inn i demonstrasjons-episenteret Portland for å provosere antirasistiske aktivister med Trump-flagg, paintballgevær og pepperspray, hadde presidenten  dette å si: «Det var en fredelig demonstrasjon». «Maling er ikke kuler». Sammenstøt utover kvelden i Portland etter bilkolonnen endte med at en av Trump-tilhengeren ble skutt og drept av en mann som regner seg som militant antifascist i «Antifa». https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1300019849540886528?s=20 https://twitter.com/ByMikeBaker/status/1299909726231171072?s=20 Mens Joe Biden

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.