6. mai: Lockdown-sjefen brøt lockdown, og norske klimatiltak kan gjøre klimautslipp verre

«Professor Lockdown broke lockdown to get his trousers down». Slik lyder forsidetittelen på den britiske tabloiden The Sun etter avisa The Telegraphs avsløring om at forfatteren bak den enormt innflytelsesrike Imperial College «slå ned viruset»-strategien ikke maktet å følge sine egne sosial distansering-regler da ønsket om å møte kjæresten ble for stort. Neil Ferguson, som den britiske regjeringens fremste pandemiekspert egentlig heter, har nå sagt opp jobben sin. Storbritannia har passert Italia som den hardest korona-rammede nasjonen i Europa, og den nest hardest rammede i verden, med mer enn 32 000 dødsfall. Tirsdag kunngjorde Hongkongs leder Carrie Lam at skoler, kinoer, barer og skjønnhetssalonger åpnes fra fredag. Myndighetene vil dele ut gjenbrukbare ansiktsmasker til landets 7,5 millioner innbyggere. Hong Kong har hatt 1 041 koronatilfeller, og fire dødsfall. Sør-Korea åpner skolene på mandag. Thailand og Vietnam har også begynt å åpne opp denne uken. Norge: I et intervju med VG radbrekker Aps Marianne Marthinsen og LO-toppen Maria S. Walberg Norges Banks siste beskrivelse av skatteparadiser i forbindelse med Tangen-ansettelsen. Aps tidligere finanspolitiske talsperson kaller bankens holdning «et tilbakeslag» for Stortingets arbeid mot skatteparadiser, som også Tangen er pålagt å arbeide for som sjef for Oljefondet. «Norges Bank sklir på omtalen av skatteparadiser fordi de har behov for å forsvare ansettelsen av Nicolai Tangen. Det er det som skjer!» sier Marthinsen i 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.