6 grafer: Dette mener nordmenn om innvandrere i 2017

Hvert år sjekker Statistisk Sentralbyrå (SSB) folks holdninger til innvandrere i Norge på oppdrag for Justis- og beredskapsdepartementet. Målet er å lodde stemninga for og imot myndighetenes innvandringspolitikk, og holdningene til innvandrere generelt. Her er 7 grafer fra den ferske undersøkelsen som sier hvordan ståa er nå. Der holdningene har endret seg fra i fjor trekker Filter Nyheter bare fram endringene SSB regner som signifikante, altså at de er så store at de kan finnes igjen i befolkningen som helhet. [faktaboks] OM GRAFENE: I de grafiske framstillingene er «nokså enig» og «enig» slått sammen, og tilsvarende for «nokså uenig» og «uenig». «Vet ikke» ligger stort sett på 1-2 prosent, og er utelatt i alle diagrammer med unntak av kakediagrammet. [/faktaboks]

1) Færre er utrygge på innvandrere flest

Antallet som svarte at de mener innvandrere flest er en kilde til utrygghet i samfunnet sank med fem prosentpoeng ned til 27 prosent.
  • Slått sammen med de som er «nokså enige» er det 1 av 3 som mener innvandrere flest er en kilde til utrygghet.
  • 7 av 10 elever og studenter er uenige i at innvandrere er en kilde til utrygghet i samfunnet.
  • 6 av 10 sysselsatte er også uenige i påstanden.

2) Flere vil ha oppmykning

Andelen som mener det «bør bli lettere for flyktninger og asylsøkere å få opphold i Norge» økte med fire prosentpoeng...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.