6 ganger Boris Johnson har blitt eid i britisk presse de siste dagene

Funny 'cause it's true: Tidligere London-borgermester og nåværende brexit-fanatiker Alexander Boris de Pfeffel Johnson (55) blir etter alt å dømme Det konservative partis nye leder  - og dermed statsminister i Storbritannia. Per nå har politikeren - omdøpt til «Mini-Trump across the channel» av europeiske aviser - danket ut ti av elleve motkandidater i kampen om partiledervervet. I helgen stilte han til utspørring med en sokk på vranga og nektet å svare på spørsmål om politiets utrykning til kjæresten Carrie Symonds' (31) hjem i Sør-London. Hadde Johnson faktisk sølt rødvin i sofaen, noe naboenes lydopptak indikerte at mangeårig Tory-spinndoktor Symonds var lynende forbannet for? Og hvorfor ropte hun egentlig «get off me»? Kommentatorer og spaltister i britiske medier har i ukesvis forsøkt å overgå hverandre i slakt av Johnsons karakter, kaotiske privatliv og manglende egenskaper som politiker og statsmann. Konkurransen er skjerpet de siste dagene. Her er en samling av de aller ferskeste (og vondeste):

1) «Roper på oppmerksomhet for å fylle et tomrom i seg selv»

I nyhetsmagasinet The Week blir Johnson sammenlignet med en sirkusklovn som sykler på én-hjuling i utkanten av manesjen og med ujevne mellomrom avbryter forestillingen - før han plutselig en dag får hovedrollen. Johnsons ønske om makt kommer verken med «lengsel eller et mildt ønske om å lede sitt folk. Dessverre vil han for alltid rope på oppmerksomhet for å fylle et tomrom i seg selv. Verre er det at hans iver etter å ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.