Mandag 18. april på tre minutter: Geitesex mot sensur, «overgrep» mot norske prester og enda nærmere riksrett i Brasil

Dette bør du få med deg før uka starter for alvor.   Overgrep mot prestene Det er prestene som er ofre når det kommer til Kirkens syn på homofile i 2016, om man skal tro Den luthersklæstadianske menigheten i Tromsø. «Vi føler det som et overgrep mot dem som skal tjenestegjøre i kirka. Vi er bekymret for om de vil presses til å handle mot sin egen samvittighet», sier menighetsleder Øystein Pettersen om vedtaket om likekjønnet vigsel,ifølge Nordlys (abonnement). Han siterer bibelverset der homofili er «skammelig utukt» og «villfarelse» for å understreke at Kirkerådets vedtak er «et svik mot Skriften». Forøvrig skriver Dagen at hele 4200 personer har meldt seg ut av Den norske kirke så langt i år.   Mot riksrettssak Brasils president Dilma Rousseff fikk i natt et overveldende flertall mot seg i underhuset i kongressen, og er bare ett steg unna riksrett i korrupsjonskomplekset som ryster landet. Da resultatet ble klart ropte Rouseffs støttespillere i kongressen «kupp, kupp, kupp!», ifølge The Guardian. Nå trengs det bare simpelt flertall i senatet i mai før Rouseff blir suspendert i et halvt år, mens granskningen av henne går til komitébehandling. Når resultatet i så fall blir lagt fram for senatet, må det to tredeler til for å avsette presidenten for godt.   Obskøniteter mot sensur Angela Merkel får hard medfart for å nedprioritere ytringsfriheten etter Tyrkias

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.