49 dager igjen: Er Trump en «brannstifter» i klimakrisen?

Skogbrann i California i 2018. I år herjer brannene igjen.

De enorme skogbrannene på vestkysten i USA har herjet i flere uker, tatt livet av minst 27 mennesker, utradert småby-bebyggelse, svidd av millioner av mål med skog, og innhyllet storbyer som San Francisco i røyk som er synlig fra store deler av USA. https://twitter.com/thejdmorris/status/1303763514415144961?s=20 I går ble katastrofen endelig valgkamptema for alvor. President Donald Trump har fått kritikk for å knapt nevne den dramatiske situasjonen offentlig, men i går var han en snarvisitt i California på samme dag som Demokratenes presidentkandidat, Joe Biden, var i delstaten. Mens myndighetene knytter omfanget av skogbrannene til klimaendringer, skyldte Trump på dårlig arbeid fra skogvesenet. Da han ble utfordret av Californias minister på området Wade Crowfoot, om oppvarming/tørke som bakenforliggende årsak, forløp det slik: – Det kommer til å bli kaldere igjen, bare vent, sa Trump. – Jeg skulle ønske vitenskapen var enig med deg, svarte Crowfoot. – Vel, jeg tror ikke vitenskapen vet, egentlig, sa Trump. https://twitter.com/BBCWorld/status/1305644514133061637?s=20 Biden holdt på sin side en tale der han kalte Trump en «klimabrannstifter».  – Hvis vi får fire nye år med Trumps klimafornekting, hvor mange forsteder vil brenne ned i skogbranner? Hvor mange forstadsnabolag vil gå med i flom? Hvor mange forsteder vil bli blåst bort av superstormer?  New York Times oppsummerer dagen med at den «viste skarpe forskjeller mellom de to kandidatene: en sittende president som lenge har avfeid klimaendringer som en...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.