48 dager igjen: Nå er det veldig, veldig viktig at Biden (77) ikke får korona

Siden alt tydeligvis handler om hvorvidt du er på den ene eller den andre siden i USA, blir alt fra helt harmløs, til potensielt svært skadelig oppførsel polarisert. Smitteverntiltak tilhører siste kategori. Der Joe Biden sitter i huset sitt og «taler til folket» via webkamera for sin egen og alle andres sikkerhet, snakker Donald Trump til folk i store ansamlinger der det demonstrativt ikke brukes munnbind. Det har blitt så politisert at det gir komiske utslag på begge sider:

Demokratene: «Keep back!»

Blant demokratene er det så vidt aksebtabelt å lette på munnbindet for å ta noen slurker vann, og skal du gjøre det, så må du vente deg bort fra de andre, ifølge kilder i kampanjestaben som Politico har snakket med. Biden, hans nestkommanderende Kamala Harris og deres nærmeste stabsmedlemmer, testes flere ganger ukentlig. Under Bidens «offentlige» besøk rundt om i landet blir pressen henvist til skarpt definerte sirkler i hvitt. Tilsvarende får andre gjester beskjed om hvor de skal stå ved hjelp av klistremerker, som de stabsansatte har målt og satt opp god tid i forveien. «(Biden) opererer i en boble gjennomtrukket av antibac, inni boblen som er presidentkampanjen», skriver nyhetsnettstedet for politisk journalistikk. Alt for at den 77 år gamle presidentkandidaten skal holde seg koronafrisk - og for å «lede» landet med eksempelets makt. De gangene Biden uunngåelig glemmer seg, og nærmer seg antibac-bobleveggen, som på et nylig arrangement i byen Wilmington i Nord-Carolina, er de stabsansatte der straks, forteller Politico: «Six feet! Six feet!», og i Wisconsin, mens Biden var midt i en setning: «Keep back!»

Republikanerne: Store innendørs-arrangementer uten maske

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.