42 milliarder forsvant i EU-systemet – Nå står konflikten om pengepottene i full fyr

Mens vi er hjemme hadde et kraft-opprør mot Acer-tilslutning, har postene for landbruk og regionsutvikling - av alle ting - seilt opp som slagmark for en storstilt kamp mellom EU-landene denne våren. Krigen om pengene for EU's neste langtidsbudsjett har startet. Hvorfor landbruk og utvikling, og hvorfor nå? Landbruksposten er en viktig og stor del av de årlige utgiftene på EUs budsjett. Faktisk er det slik at EU-midler har stått for nær 80 prosent av finansieringen av landbruk i Europa de siste årene, så dette er en sektor som ikke tar like mye av den nasjonale budsjettkaka i EU-land som landbruksoppgjøret gjør her i Norge. Frankrike er blant vinnerne i EUs landbruksoppgjør, en viktig fordel for ost og vin-landet som har historie langt bakover til den tidlige fasen av handelsunionen.

Utviklingsmidler til øst

En stor andel av EU-pengene skal brukes til å stabilisere økonomien i Europas fattige land ved å fremme vekst og skape arbeidsplas...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.