• Mexico registrerte 2 585 drap i mars – det høyeste månedlige tallet siden rapporteringen begynte i 1997. 2020 er med det på god vei til å slå fjorårets mørke drapsrekord. Utviklingen forklares med at landets politiressurser brukes på å håndtere pandemien, mens det for narkotikakartellene ikke er noe stans i aktiviteten og rivaliseringen om attraktive landområder.

 

  • Kina har en nasjonal sørgemarkering for Covid-19-ofre med tre minutters stillhet. Over tre tusen mennesker døde av sykdommen i Kina.

 

  • Amerikanske myndigheter anbefaler nå befolkningen å bruke tørklær eller hjemmelagede munnbind – ikke medisinske munnbind – for å hemme spredningen av smitte. Bruk er frivillig, og president Donald Trump gjorde det klart at han anser det rart om han skulle bruke det selv, i sine møter med statsoverhoder og andre.

 

  • Tyskland har anklaget amerikanske myndigheter for «moderne piratvirksomhet» fordi Trump har beordret amerikanske selskap å produsere smittevernsutstyr for landet – også om fabrikken ligger i utlandet. En forsendelse masker fra Kina som skulle til Tyskland, ble omdirigert til USA.

 

 

  • Den brasilianske presidenten Jair Bolsonaro fortsetter å undergrave innsatsen for å kontrollere spredningen av koronavirus i Brasil, sist ved å kritisere strandforbudet innført av guvernør, Wilson Witzel i 17 millioner-byen Rio de Janeiro, som Bolsonaro kalte «diktatoriske» grep.

 


Støtt Filter Nyheter!

Å lage kvalitetsjournalistikk koster penger, uten deg som støttespiller er ikke dette mulig.

For kun  100,- kroner i måneden (150,- om du føler deg raus) eller 900,- i året får du Filter Magasin i postkassa / digitalt på nett, delta i kommentarfeltene på sakene våre og tilgang til Filter Lyd, der du kan lytte til artiklene.

Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.