«Gud hjelpe oss alle»: 39 tweets som beskriver krisen etter at Trump drepte Irans viktigste general

I et målrettet rakettangrep i Irak natt til fredag tok USA livet av Irans general Qasem Soleimani, som i over 20 år har vært sjef for Quds-styrken i Revolusjonsgarden. Også en av Irans viktigste håndlangere i Irak, sjiamilits-lederen Abu Mahdi al-Muhandis, ble drept i angrepet. Soleimani var lederen for Irans hemmelige operasjoner og etterretningsapparat, inkludert oppbygningen og støtten til lokale væpnede grupper som tjener Irans sak i en rekke land. Samtidig var generalen regnet som en av regimets aller mektigste personer, og ayatollah Ali Khamenei truet fredag med en voldsom hevn etter Soleimanis «martyrdød»: https://twitter.com/khamenei_ir/status/1212995728395636736?s=20 Donald Trump, som beordret angrepet […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.