35 dager til valget: Endelig duell! Men hvordan kan Biden «vinne» når Trump lyver hele tiden?

Når Donald Trump og Joe Biden møtes ansikt til ansikt i 03-tida i natt norsk tid, er det den  første av totalt tre dueller i valgkampen. (De to andre går av stabelen 15. oktober og 22. oktober). I mellomtiden skal Kamala Harris i ilden mot visepresident Mike Pence 7. oktober. Opplegget for den første debatten er ganske heftig for Biden (77 år) og Trump (74): 90 minutter uten pauser, fordelt på disse 15-minuttersbolkene:

* Trump og Bidens karrierer (Her blir fort New York Times' ferske avsløring om Trumps selvangivelser tema)
* Høyesterettsdommere
* Covid-19
* USAs økonomi
* «Rase og voldeligheter i våre byer»
* Tilliten til valggjennomføringen
I 2016 så over 84 millioner amerikanere den første debatten mellom Hillary Clinton og Trump, og interessen er neppe lavere denne gang. (Selve debattsendingen er tilgjengelig «overalt», fra Norge kan du for eksempel se den via C-span eller New York Times)

– Å lyve på tv fungerer

Men er det i det hele tatt mulig å «vinne» en debatt mot noen som ikke bryr seg om en eneste av spillereglene? Det er nok et spørsmål Joe Bidens stab har stilt seg de siste ukene, mens de har analysert videoklipp som dette: https://www.youtube.com/watch?v=vxA-9I4huzU Donald Trump har fortalt over 20 000 usannheter offentlig<...>

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.