• Norge følger etter land som Saudi-Arabia og Russland, og kutter i oljeproduksjonen for å få oljemarkedet i balanse. – Det betyr ingenting for oljemarkedet. Men det er en dugnad og det er viktig at man er med å bidra, sier oljeanalytiker Helge Martinsen i DNB Markets til E24. Årsaken til at kuttet har lite betydning, er at det av ulike årsaker kun kuttes en femdel av det oppgitte kuttet i praksis.

 

  • Konkursfrykten avtar i norske bedrifter. For en måned siden fryktet 32 prosent av bedriftene i landet konkurs. Nå er andelen som frykter at de går dukken 19 prosent, ifølge en NHO-undersøkelse. Frykten er størst på Svalbard og i Oslo, med henholdsvis 40 og 23 prosent, ifølge NTB.

 

  • Helsedirektør Bjørn Guldvog sier til NTB at helsemyndighetene nå tror koronasyke blir immune, men at det er usikkert hvor lenge immuniteten varer – om det er snakk om uker, måneder eller år, og om det spiller en stor rolle om man har hatt en alvorlig sykdom eller en lett sykdom. WHO advarer land om å lene seg på at de har flokkimmunitet. Organisasjonens undersøkelser viser at antallet mennesker som har antistoffer, selv i områder med kraftig utbrudd, er svært lavt.