29. mars – Dette skjedde mens du sov: Korona-desperasjon blant fattige i India + tysk delstatsminister tok sitt eget liv

India har forsøkt  å «stenge» et land med 1,3 milliarder innbyggere. Den brå innføringen av tiltakene fungerer ikke etter hensikten: I Delhi ble bussterminalene i går oversvømt av titusenvis av fattige arbeiderehjemmehørende i andre deler av landet som forsøker å ta seg ut av hovedstaden i frykt for å sulte i hjel. Svært mange hjemløse forflytter seg nå til fots i store folkemengder etter at mye av transportnettet er stengt ned som del av tiltakene. Myndighetene har etterhvert satt opp hundrevis av busser for å få kontroll på situasjonen, omgjort skoler til herberger, og lovet at hovedstaden er i stand til å holde 400 000 gjestearbeidere med mat, men kaoset har fortsatt gjennom helga. Ellers:
  • Spania (5700 døde):  Statsminister Pedro Sánchez stenger alle «ikke-essensielle» arbeidsplasser fram til 9. april (og trolig lenger): Kun de som er ansatt i matbutikker, apotek, helsevesen, veterinærer, optikere, pressen, bensinstasjoner, tobakksutsalg (!), IT-leverandører, dyrebutikker og renserier får gå på jobb utenfor hjemmet. Samtidig opplever ansatte i helsevesenet og butikker å bli kjeftet opp, til og med spyttet etter, av sinte spanjoler som står på balkongene sine og tror de forbipasserende bryter karantenereglene.
  •  Finansministeren i den tyske delstaten Hessen, Thomas Schäfer, ble i går funnet død ett...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.