28. mars – Dette skjedde mens du sov: Finland isolerer hovedstaden, USA passerte 100 000 smittede

USA passerte i går kveld en ny, dyster milepæl: 100 000 registrerte smittede – toppen av et isfjell som allerede gjør at kapasiteten er sprengt på flere intensivavdelinger. Flere enn 1500 mennesker er døde i det som bare er starten av epidemien. New York får mest oppmerksomhet, men krisen eskalerer i en lang rekke storbyer og delstater. Samtidig har president Trump – ansvarlig for den svært sendrektige responsen på krisen – nå offisielt signert Kongressens redningspakke for økonomien på svimlende to billioner dollar og  beordret General Motors til å produsere respiratorer. For langlesning, få med deg denne fra The Atlantic om hvordan dette kan gå. Ellers:
  • I Finland har riksdagen godkjent å stenge av hele fylket rundt hovedstaden Helsingfors for både inn- og ut-reise for å hindre spredning av viruset til resten av landet. Hastevedtaket trådte i kraft ved midnatt, med et høyt antall politisperringer som nå bare slipper igjennom personer som har tungtveiende grunner til å forflytte seg.
  • I Iran skal tusenvis av mennesker være syke og

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.