28 dager igjen: Hvorfor i alle dager gjorde Trump dette?

President Donald Trump kunngjorde overraskende tirsdag kveld at han har instruert finansministeren til å stanse forhandlingene med Demokratenes kongresspolitikere om krisepakken på omlag to billioner dollar som er ment å stimulere amerikansk økonomi i koronakrisen. Nyheten om at prosessen ser ut til å være frosset fram til valget 3. november rystet Wall Street og førte umiddelbart til fall på de amerikanske børsene. https://twitter.com/TheStreet/status/1313579785692622849?s=20 Demokratene – som bare har flertall i ett av kongresskamrene – kuttet kraftig i sitt gjeldende forslag i forrige uke, og finansminister Steven Mnuchin aksepterte da en ny runde forhandlinger i en samtale med Demokratens leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi. Slik så det ut da Trump i kveld varslet beslutningen om å vente til etter «jeg vinner» valget i november: https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1313551795646541824?s=20 https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1313551798142152704?s=20 Selv om avgjørelsen for øyeblikket tar noe av fokuset bort fra hvordan Trumps covid-19-sykdom og smittespredningen i Det hvite hus understreker hvor elendig han har håndtert koronakrisen i USA, er det vanskelig å få grep om hva Trump har tenkt. Både små og store bedrifter, investorer og vanlige velgere håper på en snarlig innsprøytning som kan få fart på økonomien, og presidentens avgjørelse kom bare timer etter at sentralbanksjef Jerome Powell hadde understreket behovet for massive krisemidler. Det er også bare tre dager siden Trump selv tilsynelatende oppfordret forhandlingspartene til å få i land en avtale: VÅRT STOLTE USA VIL HA OG TRENGER STIMULERINGSTILTAK. JOBB SAMMEN OG FÅ DET GJORT. Takk!», tvitret han da. New York Times' valgkamp-tallknuser Nate Cohn påpeker at nesten tre ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.