27. april – Dette skjedde mens du sov: Spanske barn får endelig leke ute, Kina letter eksportforbud

Åpning og lettelser i tiltak er gjennomgangstonen i flere land i Europa og delstater i USA.

  • Spania får barn under 14 år endelig gå ut av huset, i en kilometers omkrets fra der de bor. Eldre skal trolig få lov til å gå ut den 2. mai. «Jeg husker ikke hvordan man sykler»sier et barn den spanske storavisa El País har intervjuet. Det jenta ønsker seg mest av alt, er å treffe sine venner.
 
  • Italia vil lette de strenge begrensningene landet innførte for syv uker siden. Statsminister Giuseppe Conte sa at tiltakene ville bli sluppet fra 4. mai. Folk vil da få lov til å besøke sine slektninger i små grupper. Parker, fabrikker og byggeplasser vil åpne igjen, men skolene vil ikke åpne før i september. Landet registrerte 260 dødsfall på søndag, det laveste daglige tallet siden 14. mars. Totalen er nå 26 644, Europas høyeste.
   
  • Colorado, Mississippi, Minnesota, Montana og Tennessee er blant delstatene i USA som forbereder seg på å gjenåpne virksomheter. Samtidig uttrykker flere næringsdrivende bekymring, blant annet for at del...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.