•  Et spesialbygd tog som antas å være i bruk av Kim Jong-un (trolig 36 år), har i flere dager blitt stående på en stasjon i østkyst-byen Wonsan som er forbeholdt diktatorfamilien, ifølge satellittbilder publisert av de amerikanske analytikerne i 38 North i går. Ryktene om at Nord-Koreas leder er alvorlig syk – muligens etter en hjerteoperasjon – har styrket seg for hver dag det har gått siden han 15. april var fraværende under de storstilte markeringene av fødselsdagen til diktatorbestefar Kim Il-sung.
  • Donald Trump har omsider gått lei av at medier og fagfolk påpeker hvordan alle løgnene og de livsfarlige helserådene på de daglige korona-pressekonferansene hans gjør krisen verre. Presidenten sier nå at seansene ikke er verdt tiden hans fordi «Lamestream Media» bare stiller slemme spørsmål.  Samtidig vurderer han å sparke helseministerAlex Azar, av litt uklare årsaker.
  • I Pakistan har flere titalls leger og sykepleiere i Punjab-provinsen, med støtte fra hundrevis av demonstrerende kolleger, gått til sultestreikmed krav om bedre smittevernutstyr. Flere leger og sykepleiere er døde i landets korona-epidemi, der myndighetene tåkelegger utstyrsmangelen ved sykehusene.
  • Statsminister Boris Johnson, som fikk intensivbehandling da han fikk covid-19, skal tilbake på jobb i Downing Street på mandag.
  • I Berlin og Stuttgart demonstrerte i går omlag tusen personer mot Tysklands korona-tiltak, med slagord og løpesedler som indikerte maktmisbruk og komplotter fra myndighetenes side. Forbud mot større folkeforsamlinger begrunnet med smittevern blir av aktivistene tolket som en bekreftelse på bredere konspirasjonsteorier.
  • Dagen før mange barn skal tilbake på skolen, har statsminister Erna Solberg  så smått begynt å forberede folk på at tiltak som har blitt myket opp eller fjernet kan bli innført igjen, uavhengig av hvor flinke folk er til å følge myndighetenes anmodninger. I dag skriver hun om å «fortløpende vurdere både gamle og nye tiltak» siden smittespredningen kan øke igjen (underforstått: til et reproduksjonstall over 1). «Det innebærer ikke nødvendigvis at alle tiltak skal innføres på nytt», skriver Solberg, og nevner geografiske soner spesifikt: «Dersom smitten spres i en region, vil vi nå raskt kunne innføre strengere tiltak begrenset til denne regionen».


Støtt Filter Nyheter!

For kun  100,- kroner i måneden (150,- om du føler deg raus) eller 900,- i året får du Filter Magasin i postkassa. Klikk på bildet og bli abonnent i dag.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053.

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.