26. april – Mens du sov: Trump vurderer å sparke helseministeren, ryktene om Kim-Jong un eskalerer etter satellittbilder

  •  Et spesialbygd tog som antas å være i bruk av Kim Jong-un (trolig 36 år), har i flere dager blitt stående på en stasjon i østkyst-byen Wonsan som er forbeholdt diktatorfamilien, ifølge satellittbilder publisert av de amerikanske analytikerne i 38 North i går. Ryktene om at Nord-Koreas leder er alvorlig syk – muligens etter en hjerteoperasjon – har styrket seg for hver dag det har gått siden han 15. april var fraværende under de storstilte markeringene av fødselsdagen til diktatorbestefar Kim Il-sung.
  • Donald Trump har omsider gått lei av at medier og fagfolk påpeker hvordan alle løgnene og de livsfarlige helserådene på de daglige korona-pressekonferansene hans gjør krisen verre. Presidenten sier nå at seansene ikke er verdt tiden hans fordi «Lamestream Media» bare stiller slemme spørsmål.  Samtidig vurderer han å sparke helseministerAlex Azar, av litt uklare årsaker.
  • I Pakistan har flere titalls leger og sykepleiere i Punjab-provinsen, med støtte fra hundrevis av demonstrerende kolleger, gått til sultestreikmed krav om bedre smittevernutstyr. Flere leger og sykepleiere er døde i landets korona-epidemi, der myndighetene tåkelegger utstyrsmangelen ved sykehusene.
  • Statsminister Boris Johnson, som fikk intensivbehandling da han fikk covid-19,

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.