• I Norge har mange politikere vært opptatt av at man «ikke skal la det gå politikk» i krisepakkene til næringslivet. De økonomiske beslutningene som tas i 2020 vil imidlertid sette kursen for tiårene fremover, ifølge de som har greie på det. Det bekymrer folk som er opptatt av klima- og miljøkrisen. Kampen for å få regjeringer til å bruke penger så det monner på grønn omstilling, er blitt prekær på en annen måte enn den naturvitenskapelige: Regjeringer verden over bruker nå penger på redningspakker som er så store at de omtales som et «éngangstilfelle per generasjon». Pengetoget er i ferd med å forlate perrongen. Det har fått FN-sjef Antonio Guterres til å slippe klimatoppmøtet, og presse på for grønne omstillingspakker under koronakrisen. Hvis ikke koronapakkene er grønne, kan vi for alvor stryke Paris-målene, frykter ekspertene.

 

 

  • Et legemiddel flere medisinere derimot hadde håp om, var Ebola-medisinen Remdesivir. Verdens helseorganisasjon har lagt ut et rapport-utkast der det dessverre står at den første fulle testen viser at medisinen Remdesivir ikke virker som behandling mot covid. Det skriver The Guardian. En av ti testpasienter måtte avslutte kuren tidlig på grunn av bivirkninger.

 

 

 

  • Latin-Amerika har flere land nå store vanskeligheter med å skaffe respiratorer. De hevder USA og Europa blokkerer kjøp av respiratorer eller deler til respiratorer, blant annet ved eksportforbud. Colombia har nå begynt å produsere egne apparater, melder Sveriges Radio.


Nå satser vi!

Rundt 1500 av dere har valgt å støtte Filter hver måned og få vårt nye magasin i posten. Takk! Vi ønsker nå å utvide vår redaksjon med en ny journalist, og det er her du kommer inn.

Når vi når 2000 månedlige støttespillere vil vi ansette en journalist som skal dekke helse og vitenskap på Filter-måten. Det betyr at du kan være med å ansette den journalisten samtidig som du får Filter på papir!

For 100,- kroner i måneden får du Filter Magasin rett hjem i postkassa 11 ganger i året. Ønsker du å donere årlig koster det 900,- kroner. Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Bli abonnent i dag, og hjelp oss nå målet! Om du allerede er abonnent og verver en venn sender vi deg en Filter t-skjorte som takk. Alt du trenger å gjøre er å få din venn til å sende oss en mail så sender vi den til deg.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Meld deg på Filters nyhetsbrev

Det er gratis og inneholder en forklaring av det Filter-journalistene mener er dagens viktigste nyhetssaker i inn- og utland. Ellers som for eksempel forlegger og forfatter Anders Heger sier det: «Filter Nyheter har det suverent beste grepet om hvilke nyheter som teller, og hvilke som er unødig støy». Meld deg på her.

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.