24. april – Dette skjedde mens du sov: Trump anbefaler «lys og varme», eksperter frykter krisepakker uten klimagrep

  • I Norge har mange politikere vært opptatt av at man «ikke skal la det gå politikk» i krisepakkene til næringslivet. De økonomiske beslutningene som tas i 2020 vil imidlertid sette kursen for tiårene fremover, ifølge de som har greie på det. Det bekymrer folk som er opptatt av klima- og miljøkrisen. Kampen for å få regjeringer til å bruke penger så det monner på grønn omstilling, er blitt prekær på en annen måte enn den naturvitenskapelige: Regjeringer verden over bruker nå penger på redningspakker som er så store at de omtales som et «éngangstilfelle per generasjon». Pengetoget er i ferd med å forlate perrongen. Det har fått FN-sjef Antonio Guterres til å slippe klimatoppmøtet, og presse på for grønne omstillingspakker under koronakrisen. Hvis ikke koronapakkene er grønne, kan vi for alvor stryke Paris-målene, frykter ekspertene.
 
  • Vi har tidligere skrevet om

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.