22 ukrainere drept i rakettangrep

ET RUSSISK RAKETTANGREP kostet 21 ukrainere livet på en jernbanestasjon i landsbyen Chaplyne sør-øst i Ukraina, 145 kilometer vest for russisk-okkuperte områder i Donbas.

Det skjedde da et tog ble truffet av et missil på halvtårsdagen for invasjonen i februar og Ukrainas selvstendighetsdag, i år uten offentlige feiringer i frykt for nettopp russiske angrep.

«Det er ikke et type angrep med våpen for å sette jernbanenettet ut av spill, det virker som ren terrorbombing. I den forstand at de skremmer befolkningen til å gi opp kampen, og skape så mye ødeleggelser at politikerne gir opp», mener Palle Ydstebø, oberstløytnant i Forsvaret. 

Tidligere i går skal en 11 år gammel gutt ha blitt drept av et annet rakettnedslag i samme by. Luftvernsirener gikk i natt av i Kyiv, og det er meldt om eksplosjoner. VG/Reuters

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.