• Amerikansk etterretning advarte Det Hvite Hus om en sannsynlig pandemi i januar og februar. De estimerte ikke tidspunkt for utbrudd eller anbefalte spesifikke tiltak, men advarte basert på utviklingen i Kina. Det sier kilder til Washington post. Dette mens president Trump totalt underspilte risikoen for egen befolkning (har du ikke lest vår artikkel om utviklingen i Trumps korona-uttalelser? Se her).

 

 • New York følger Californias eksempel, og stenger ned byen etter mer eller mindre samme modell som vi er kjent med her i Norge. Smeltedigelen på østkysten er blitt episenteret for utbruddet i USA. Restriksjonene er gyldig fra søndag kveld.

 

 

 • De store leirene på de greske øyene er flyktningene under et strengt karantene-regime for å hindre smittespredning, hvor forholdene allerede er krisedårlige. Over en tredjedel er barn. Den øvrige befolkningen i Hellas har forbud mot store forsamlinger og anmodes til sosial distansering.

 

 • Nord-England tettes kloakken av personer som har gått tom for dopapir, fordi andre har hamstret, melder BBC. Folk har tydd til alternativer, som altså hoper seg opp.

 

 

 • Selv om Boris Johnson ba folk om ikke å rushe til puben for å ta «en siste pils» før barene stenger, fungerte oppfordringen bare måtelig. BBC har snakket med pub-landets skruer og muttere: Bartendere.

Støtt Filters journalistikk

Rett på sak: Filter Nyheter lanserer månedlig magasin (ja, på papir!) som takk til de som støtter oss langsiktig. Klikk her og støtt oss!

 • De økonomiske følgene av korona-krisen er denne uken i ferd med å bli en krise også for uavhengige medier, og vi i Filter Nyheter er i denne sammenhengen særlig utsatt – akkurat i det den presise journalistikken vi er kjent for er viktigere enn noen gang.
 • Som du sikkert vet, ønsker ikke Filter å ekskludere lesere gjennom dyre abonnementer. (I går bestemte vi oss til og med for å la andre medier publisere artiklene våre på sine flater). Vi har ingen form for pressestøtte fra staten å lene oss på, og vi er heldigvis ikke finansiert av «rike onkler» med en politisk agenda.
 • Heldigvis har vi et lag av de beste i bransjen som nå jobber alle våkne timer av døgnet for å satse –mer– på grundig journalistikk i stedet for å permittere ansatte eller klage over omstendighetene.
 • Den gode nyheten er at vi lenge før korona-utbruddet var i ferd med å planlegge et månedlig magasin (ja, på papir!) som takk til de som støtter oss langsiktig, der vi skal samle et utvalg av nettartiklene våre sammen med noen overraskelser. Dette har vi framskyndet slik at den første utgaven snart er klar til de som bidrar.
 • Om du bestemmer deg nå, bidrar du til at både selve magasinet blir bedre og at redaksjonen får større ressurser i en periode der uavhengige medier er viktigere enn noensinne.

Klikk her og støtt oss!

Stjel artiklene våre

 • Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.
 • Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her!