2000 evakuert fra Mariupol, titusener fortsatt fanget: Røde Kors «mangler adjektiver» for å beskrive situasjonen


ANGREP OLJELAGER INNE I RUSSLAND: Ukraina kan ha gjennomført sitt første luftangrep på russisk side av grensa siden krigsutbruddet. Det er Russland som anklager landet for å ha brukt kamphelikoptere av typen Mi-24 for å skytte raketter mot et oljelager i nærheten av den russiske byen Bolgorod, nord for Kharkiv (fanget på video her). Også i går skal det ha vært en eksplosjon i området, som er et sentralt knutepunkt for russiske militærenheter som deltar i invasjonen. Det har ført til spekulasjon om ukrainske sabotører opererer i området. Ukraina vil verken avvise eller bekrefte å stå bak noen av angrepene.

INGEN STANS: Russisk gass fortsetter å strømme inn til vesteuropeiske boliger og fabrikker, selv etter at Vladimir Putins frist for å legge om til oppgjør i rubler i dag er utløpt. Det melder Reuters. Kreml forklarer dette med at fakturaene på kontrakter inngått i dag ikke forfaller før senere. Det russiske rubelkravet, som kommer med en workaround som setter statlige Gazprombank i sentrum for alle olje- og gasstransaksjoner til «ikke-vennlige» land, er ren utpressing, mener Tyskland. Her er forøvrig en forklaring på hvorfor rubel-kursens tilsynelatende oppsiktsvekkende innhenting fra bunn-nivåene etter invasjonen, ikke er så gode nyheter for Moskva som en kunne tro.

KLARTE Å KOMME SEG UT: Lokale myndigheter i ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.