20. april – Dette skjedde mens du sov: 51 år gammel tannlege bak Canadas verste skytemassakre, smittebrems i Sør-Europa

  • I Nova Scotia i Canada har en mann skutt og drept minst 17 personer, inkludert en kvinnelig politibetjent, opplyser det kanadiske politiet. Mannen, en 51 år gammel tannlege, er også død etter en tolv timers lang biljakt. Han kjørte rundt kledd som politimann, i en bil som så ut som en politibil hvorpå han senere byttet til en SUV, og skjøt folk på flere steder over hele Nova Scotia. Beboere i landsbyen Portapique hadde fått beskjed om å låse dørene og gjemme seg i kjelleren etter at angrepet begynte lørdag. Politiet sa søndag at det kan være flere ofre. Det har foreløpig ikke kommet noen opplysninger om mulig motiv for ugjerningen, i det som er den største masseskytingen i kanadisk historie. Ifølge den kanadiske avisa The Globe and Mail skal mannen ha vært svært opptatt av politiarbeid, og hatt som hobby å samle politi-effekter og restaurere gamle politibiler.
 
  • Et titalls ansatte som jobber i Afghanistans presidentpalass har testet positivt for koronavirus. Opprinnelig ble det rapportert om tjue tilfeller, men søndag rapporterte New York Times at antalle...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.