• 150 000 mennesker har nå offisielt dødd av koronaviruset verden over. To tredjedeler er lokalisert i Europa. Selv om Kina har revidert sine tall, er det fortsatt tvil om nøyaktigheten av tallene derfra.

 

 • «Frigjør Virginia! Beskytt det fantastiske andre grunnlovstillegget (retten til å bære våpen, red. anm). Det er under beleiring!». Jepp, det er Donald Trumps støtteerklæring til demonstranter som ikke godtar korona-tiltakene i noen delstater i USA, deriblant Virginia. Enkelte av dem var bevæpnet. Det ble selvsagt bråkTexas er den første delstaten som har meldt at de vil begynne arbeidet med å lette på tiltak.

 

 • Iran har rapportert om nær 80 000 smittede og nær 5000 dødsfall siden slutten av februar. Regimet stengte butikker og bedrifter 18. mars, like før persisk nyttår. Tiltakene ble lettet i store deler av landet denne uken, og fra og med i dag gjelder det også Teheran.

 

 • Røyken fra skogbrannen som herjer i nærheten av det nedlagte atomkraftverket i Tsjernobyl har innhyllet Ukrainas hovedstad Kiev i et forurenset, grått teppe. Kiev tangerer nå flere kinesiske byer som den mest luftforurensede i verden,
  IQAir.melder den sveitsiske overvåkningsgruppen

 

 • Afrikanske statsledere og folk er forbannet på kinesernes behandling av afrikanske borgere i Kina under pandemien. Det er såpas alvorlig at det kan føre til en varig skade på diplomatiske og handelsmessige bånd som Kina har brukt milliarder på å knytte og bygge opp de siste årene. Det mener afrikanske diplomater.

 

 • Statslederne i både Italia og Frankrike planlegger å lansere en smittesporingsapp. Frankrikes president Emmanuel Macron sendte app-planen til debatt i parlamentet, men uten at de folkevalgte kunne stemme over det. Dette skaper
  kontroverser i presidentens egne rekker.

 

 • Tyskland opplever at smittetallene øker for fjerde dag på rad. Regjeringen sier at viruset er «under kontroll».

 

 • Smitten øker også i Japan, til 10 000. Dødstallene er oppe i 200. Regjeringen har erklært unntakstilstand, og frykter viruset vil spre seg til landsbygda, med en høy andel eldre og et dårlig skodd helsevesen.

Nå satser vi!

Rundt 1500 av dere har valgt å støtte Filter hver måned og få vårt nye magasin i posten. Takk! Vi ønsker nå å utvide vår redaksjon med en ny journalist, og det er her du kommer inn.

Når vi når 2000 månedlige støttespillere vil vi ansette en journalist som skal dekke helse og vitenskap på Filter-måten. Det betyr at du kan være med å ansette den journalisten samtidig som du får Filter på papir!

For 100,- kroner i måneden får du Filter Magasin rett hjem i postkassa 11 ganger i året. Ønsker du å donere årlig koster det 900,- kroner. Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Bli abonnent i dag, og hjelp oss nå målet! Om du allerede er abonnent og verver en venn sender vi deg en Filter t-skjorte som takk. Alt du trenger å gjøre er å få din venn til å sende oss en mail så sender vi den til deg.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Meld deg på Filters nyhetsbrev

Det er gratis og inneholder en forklaring av det Filter-journalistene mener er dagens viktigste nyhetssaker i inn- og utland. Ellers som for eksempel forlegger og forfatter Anders Heger sier det: «Filter Nyheter har det suverent beste grepet om hvilke nyheter som teller, og hvilke som er unødig støy». Meld deg på her.

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.