18. april – Dette skjedde mens du sov: Tsjernobyl-røyk innhyller Kiev, Trump oppfordrer til frigjøringskamp

  • 150 000 mennesker har nå offisielt dødd av koronaviruset verden over. To tredjedeler er lokalisert i Europa. Selv om Kina har revidert sine tall, er det fortsatt tvil om nøyaktigheten av tallene derfra.
 
  • «Frigjør Virginia! Beskytt det fantastiske andre grunnlovstillegget (retten til å bære våpen, red. anm). Det er under beleiring!». Jepp, det er Donald Trumps støtteerklæring til demonstranter som ikke godtar korona-tiltakene i noen delstater i USA, deriblant Virginia. Enkelte av dem var bevæpnet. Det ble selvsagt bråkTexas er den første delstaten som har meldt at de vil begynne arbeidet med å lette på tiltak.
 
  • Iran har rapportert om nær 80 000 smittede og nær 5000 dødsfall siden slutten av februar. Regimet stengte butikker og bedrifter 18. mars, like før persisk nyttår. Tiltakene ble lettet i store deler av landet denne uken, og fra og med i dag gjelder det også Teheran.
 
  • Røyken fra skogbrannen som herjer i nærheten av det nedlagte atomkraftverket i Tsjernobyl har innhyllet Ukrainas hovedstad Kiev i et forurenset, grått teppe. Kiev tangerer nå flere kinesiske byer som den mest luftforurensede i verden,

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.