17. april – Dette skjedde mens du sov: Trump lanserer tretrinns-plan, løver overnatter på asfalten

  • Det hvite hus har offentliggjort en 18-siders veileder som beskriver gjenåpning av USA i tre faser, hver fase på minimum 14 dagers varighet. Første fase er stort sett den USA er i nå. I fase to, som bestemmes av nedadgående smittetall, kan restauranter og barer åpne så fremt alle har en sitteplass i henhold til smittevernregler, skoler åpner og vanlig reising gjenopptas. I fase tre, vedvarende lav smitte, kan folk komme tilbake på kontoret, besøk på sykehjem og sykehus tillates. God personlig hygiene og retningslinjer for fysisk avstand, samt testing og smittesporing gjelder konstant.
 
  • Donald Trump sa at gjenåpningen ville bli gjort «ett forsiktig skritt av gangen», men han ba statlige guvernører handle «veldig raskt, avhengig av hva de vil gjøre». Opposisjonen har kalt de nye retningslinjene «vage og inkonsekvente». Landet har registrert 32 000 døde av viruset.
 
  • Tysklands kansler Angela Merkel har uttrykt sin fulle støtte til Verdens helseorganisasjon (WHO), og ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.