16 spørsmål og svar om abort-sjokket i USA: Dette betyr lekkasjen fra Høyesterett

Amerikanske abortrettigheter står for fall, tyder en lekkasje fra USAs Høyesterett på. Her er svar på 16 spørsmål du kanskje lurer på om den oppsiktsvekkende nyheten i natt. 1. Hva er Roe v. Wade? Høyesteretts avgjørelse, vedtatt 22. januar 1973, beskytter kvinners rett til selvbestemt abort i USA. Den gang var det et solid flertall i Høyesterett. Sju mot to stemte i favør av en 26 år gammel Texas-kvinne pseudonymisert i rettsdokumentene som «Jane Roe». Hun hadde saksøkt hjemstaten, ved daværende statsadvokat Henry Wade, for abortrestriksjoner som krenket kvinners privatliv, var utilbørlig vidtrekkende og hindret rettferdig prosess.  2. Hva skjedde […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.