16. mars: Koronakrisen verden over – Dette skjedde mens du sov

Først, det siste fra Norge:

  • 42 personer er innlagt på sykehus med COVID-19 i Norge mandag morgen.
  • Alle som har symptomer på akutt luftveisinfeksjon (det vil si forkjølelse, vondt i halsen) skal holde seg hjemme til de blir friske.
Dette er smitte-utviklingen i Norge. OBS: Mørketallene over antall smittede er trolig store.

«SOSIAL» KRISEPAKKE: Partiene på Stortinget har blitt enige om den første krisepakken som skal dempe de økonomiske virkningene av koronaviruset. Dette kommer som et tillegg til regjeringens forslag:

  • Arbeidstakere som blir permittert får utbetalt full lønn de første 20 dagene av permitteringen. Det betyr at staten tar regningen fra dag 3 til 20.
  • Lavtlønnede blir sikret dagpenger tilsvarende minimum 80 prosent av inntekten etter at lønnen faller bort – altså etter dag 20 av permitteringstiden.
  • Selvstendig næringsdrivende får en midlertidig inntektssikring tilsvarende 80 prosent av snittinntekten de siste tre årene. Dette gjelder først fra dag 17 etter inntektsbortfallet.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.