16 dager igjen: Rabbiner advarer mot Corbyn og skriver at jøder er «grepet av angst»

Den britiske sjefrabbineren Ephraim Mirvis går til frontalangrep på Labour under Jeremy Corbyns ledelse i en kronikk publisert i dagens utgave av The Times.

  • Vi følger innspurten til parlamentsvalget i Storbritannia 12. desember med en kjapp oppdatering på den siste utviklingen. Deler av denne teksten er hentet fra vårt daglige nyhetsbrev, som du kan abonnere på her.
Flertallet av britiske jøder er «grepet av angst» over hva som kan skje med jøder og jødisk religion i Storbritannia dersom Labour får danne regjering, skriver sjefrabbineren, som slår fast at angsten er både forståelig og berettiget. Han mener at «selve nasjonens sjel står på spill» og retter sterk kritikk mot Corbyns håndtering av de mange antisemittisme-skandalene i partiet: – [Håndteringen] er ikke kompatibel med de britiske verdiene vi er så stolte av. Mange anstendige Labour-medlemmer, både jødiske og ikke-jødiske, skammer seg over hva som er avslørt. Angrepet fra Mirvis blir omtalt som «eksplosivt» og «potensielt svært skadelig» for Labour, som har slitt med beskyldninger om antisemittisme siden Corbyn ble leder i 2015. Allerede i går kveld avviste partiet anklagene og insisterte på at Corbyn har ført en «livslang kamp mot anitsemittisme og vært tydelig på at dette ikke har noen plass i vårt parti og vårt samfunn, samt at de som bedriver det ikke gjør det i hans navn». Men jødiske Luciana Berger, som i februar forlot Labour i protest mot nettopp håndteringen av antisemittisme, er av 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.