15-åringen skrev «manifest» inspirert av høyreekstreme terrorister før han knivstakk egen lærer

Politiets bilder av beslag etter skoleangrepet i Eslöv i august 2021.
Torsdag denne uka startet rettssaken mot den 15 år gamle gutten som 19. august i år – på semesterets andre skoledag etter sommerferien – knivstakk og alvorlig skadet en lærer i den sørsvenske byen Eslöv. 15-åringen kom til Källebergsskolan med hodeskallemaske og det som lignet en skuddsikker vest, haglpatroner i brystlomma, hjelm med mobilkamera, svenske flagg, to ikke-funksjonelle, men naturtro pistoler og minst tre kniver av ulik størrelse. På seg hadde han også et selvlaget kompendium av A4-sider med bilder av den høyreekstreme Christchurch-terroristen Brenton Tarrant, som ble fremstilt som en helgen, samt en gjengivelse av forsiden til massedrapsmannens forsvarsskrift […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.