15. april – Dette skjedde mens du sov: Europa åpner forsiktig opp, Trump angriper WHO

President Donald Trumps «blame game» fortsetter. Han vil midlertidig stanse USAs finansiering av Verdens helseorganisasjon (WHO), noe som utgjør en betydelig del av WHOs finansiering. Dette er altså den globale organisasjonen som verdens stater bruker som plattform til å dele data og teknologi for å takle pandemien. WHO har «mislyktes i sin grunnleggende plikt» i møte med koronavirusutbruddet, ifølge presidenten. Han mener også at organisasjonen har skjult informasjon om spredning, og vil granske deres arbeid. WHO har foreløpig ikke kommentert avgjørelsen, men forrige uke advarte direktør Tedros Adhanom Ghebreyesus sterkt mot å la det gå politikk i pandemien: «Hvis du vil ha mange flere likposer, så gjør du det».   Italia starter med en […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.