15. april – Dette skjedde mens du sov: Europa åpner forsiktig opp, Trump angriper WHO

  • President Donald Trumps «blame game» fortsetter. Han vil midlertidig stanse USAs finansiering av Verdens helseorganisasjon (WHO), noe som utgjør en betydelig del av WHOs finansiering. Dette er altså den globale organisasjonen som verdens stater bruker som plattform til å dele data og teknologi for å takle pandemien. WHO har «mislyktes i sin grunnleggende plikt» i møte med koronavirusutbruddet, ifølge presidenten. Han mener også at organisasjonen har skjult informasjon om spredning, og vil granske deres arbeid. WHO har foreløpig ikke kommentert avgjørelsen, men forrige uke advarte direktør Tedros Adhanom Ghebreyesus sterkt mot å la det gå politikk i pandemien: «Hvis du vil ha mange flere likposer, så gjør du det».
 
  • Italia starter med en forsiktig åpning av landet. Noen bokhandlere og barneklesbutikker får åpne dørene.
 
  • Spania tillater arbeidere å returnere til fabrikker og byggeplasser, til tross for dødstall som fortsatt er over 500 dagen.
 
  • Danmark åpner skolene i dag.
 
  • Stengte dyrehager som som har gått glipp av inntekter i påskeferien går nå rett på sak og ber om donasjoner. En dyrehage-direktør i Nord-Tyskland har til og med innrømmet at noen dyr snart kan bli matet til andre, for at dyrehagen skal overleve økonomisk. «Vi har listet opp dyrene vi må slakte først», <...>

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.