14. april – Dette skjedde mens du sov: Skogbrann nærmer seg Tsjernobyl, Østerrike åpner opp

  • Taiwans suksess-håndtering av viruset fortsetter. Mandag registrerte øystaten fem nye tilfeller, alle tilreisende fra utlandet. En person hadde kommet fra USA mens de fire andre var passasjerer på det virusrammede cruiseskipet Coral Princess i Florida. Totalt har Taiwan 393 bekreftede tilfeller hvor 109 har kommet seg. Seks dødsfall er knyttet til Covid-19.
 
  • Kina har stengt innreise via grensebyen Suifenhe, etter reisende fra Russland brakte smitte med seg fra nabolandet. Selv kinesiske borgere får ikke passere grensa. Ifølge kinesiske statlige medier, tilbyr styret i provinshovedstaden Harbin i underkant av 4000 kroner til folk som rapporterer om ulovlige kryssinger - og over 7000 kroner til folk som fysisk fanger ulovlig innsreisende.
 
  • Innbyggere i Moskva kan nå registrere for å motta «digitale pass» som kreves for å kjøre eller sykle i og rundt hovedstaden eller omegn. Nettstedet sluttet å fungere kort tid etter at det ble lansert. Byens embetsmenn la skylden på et angrep mot serveren, og antydet at det...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.