12. mai: Regjeringen pumper inn en halv billion oljekroner i statsbudsjettet

KORONASPRENGT BUDSJETT: Regjeringen har justert statsbudsjettet for korona.

  • Den vil bruke nær 420 milliarder oljepenger i 2020, og henter ut 4,2 prosent av Oljefondets beholdning. Dette tallet er justert for om det går bra eller dårlig i norsk økonomi, mens det reelle tallet for oljepengebruken i år er på nær 480 milliarder kroner. Opprinnelig hadde regjeringen planlagt å bruke 243,6 oljemilliarder (i statsbudsjettet som ble lagt frem i fjor høst).
  • Økonomien vil få en nedtur på fire prosent, tror finansdepartementet. Det vil i så fall vil bli den verste nedturen siden krigen, skriver Dagens Næringsliv. Flere analytikere og økonomer E24 har snakket med tror det blir verre. Den registrerte...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.