«Kronisk norsk» og «henrettelse»: 11 ting vi ikke hadde trodd norske politikere skulle si i 2018

Det er ikke sant, det de sier på den lille radikale høyresiden: At norske politikere er «landssvikere». De folkevalgte i Norge klarer seg bra sammenlignet med de aller fleste andre land både på forræderi-skalaen og andre områder, vil vi påstå. Men av og til kommer de med rimelig oppsiktsvekkende uttalelser – noe som gir oss anledningen til å sveipe innom noen av de – mange – politiske skandalene i år:

– Du kan ikke stole på noe av det han sier

Hvem sa dette? Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande. Om hvem? Vel, om sin egen partikollega Abid Raja, som altså er finanspolitisk talsperson, parlamentarisk nestleder på Stortinget og medlem av Stortingets presidentskap. Hvorfor? Ordene falt i en telefonsamtale mellom Skei Grande og finanskomiteens leder Henrik Asheim (Høyre) lørdag 10. november. Sistnevnte ledet budsjettforhandlingene på borgerlig side. Statsstøtten til den islamfiendtlige stiftelsen Human Rights Service (HRS) skal ha vært tema. I forslaget til statsbudsjett ble den årlige støtten til HRS foreslått kuttet med 500 000 kroner. Men før budsjettforhandlingene formelt hadde startet, varslet Siv Jensen (Frp) at kuttet ville bli reversert. Abid Raja hevdet - blant annet overfor Filter Nyheter - at Venstre ikke støttet en reversering, men Skei Grande var av en annen oppfatning. Henrik Asheim ringte Grande for å få klarhet i dette, ifølge Dagens Næringsliv, som først omtalte saken. Asheim hadde telefonen på høyttalerfunksjon, slik at både Raja og Frps Helge André Njåstad hørte hva som ble sagt. Etterpå ble Raja sykemeldt. Og til slutt møttes Skei Grande og Raja til forsoning i beste sendetid på NRK. «Vi er som søsken», sa Raja etterpå. Det er mottatt! [caption id="attachment_4405" align="alignnone" width="1100"]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.