10 dager igjen: Terrorangrepet ved London Bridge blir umiddelbart valgkamp

«Ikke bruk min sønns død [...] til å fremme deres ondskapsfulle propaganda. Jack var imot alt dere står for – hat, splid og kunnskapsløshet». Slik lyder den nådeløse Twitter-meldingen fra faren til terrorofferet Jack Merritt – rettet mot statsminister Boris Johnson, Det konservative partiet og den tory-vennlige pressen i Storbritannia. https://twitter.com/butwhatifitsall/status/1201288614329692161
  • Vi følger innspurten til parlamentsvalget i Storbritannia 12. desember med en kjapp oppdatering på den siste utviklingen. Deler av denne teksten er hentet fra vårt daglige nyhetsbrev, som du kan abonnere på her.
Merritt (25) og Saskia Jones (23) ble drept i angrepet ved Fishmonger’s Hall i London fredag ettermiddag. Politiet skjøt og drepte gjerningspersonen Usman Khan (28) etter at flere personer hadde jaget ham ut på London Bridge. Der ble han overmannet med brannslukkingsapparat og huggtannen til en narhval, som en polsk kokk hadde tatt fra veggen på konferanselokalet. Inne hadde Khan deltatt på et seminar om rehabilitering av tidligere fengselsinnsatte. Begge drapsofrene var tilknyttet seminaret og Cambridge University. Ytterligere tre personer ble skadet, der to av dem fortsatt ligger på sykehus. Khan var tidligere terrordømt: I 2012 erkjente han staffskyld for å ha deltatt i planleggingen av en treningsleir for islamistiske terrorister i den pakistanske delen av Kashmir. Khan og flere i hans omgangskrets i Stoke var også tiltalt for kontakt med islamistiske grupper i London og Cardiff som aktivt planla al-Qaida-inspirerte bombeangrep mot sentrale mål i Storbritannia, deriblant børsen. Men deltakelse i denne planleggingen var ikke en del av Khans tilståelse, viser 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.