10. april – dette skjedde mens du sov: EUs milliardpakke underveis, FNs generalsekretær frykter korona-vold

  • FNs generalsekretær Antonio Guterres sier Covid-19 representerer «denne generasjonens store kamp» og en trussel mot verdensfred og -stabilitet. Økt vold og sosial uro kan igjen sterkt motvirke arbeidet med å håndtere pandemien. Guterres sier det er den største prøvelsen FN til nå har jobbet med, og at kriser som dette er organisasjonens eksistensberettigelse.
 
  • Sent torsdag ble EUs finansministre enige om et utkast til en stor, europeisk milliardpakke for å hjelpe europeiske økonomier, bedrifter og arbeidsplasser, som har blitt presset i korona-krisen. Utkastet sendes til EUs regjeringssjefer. Pakken, som skal være klar om to uker, vil gi tilgang til lån fra EUs felles krisefond, den europeiske stabilitetsmekanismen, for til sammen to prosent av landenes BNP, «under visse betingelser», melder danske Politiken.
 
  • 94 prosent av dem som er smittet med koronaviruset på verdensbasis, er ikke oppdaget, ifølge en tysk studie ved Universitetet i Göttingen. Den har sammenlignet dødstall, testing og utviklingen i smit...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.