Nyhetsbrev 2. juni: En fascistisk president trer fram – Trump eskalerer krisen med mer politivold og propaganda

FASCISME MED BIBELEN I HÅND: Fredelige demonstranter ved Det hvite hus som ropte slagord mot politivold ble i går kveld fjernet av soldater og politi med tåregassgranater for at Donald Trump skulle spasere til en kirke og lage propagandafilm med en bibel. Han hadde like før erklært seg som «lov og orden-presidenten» i en dypt urovekkende tale til nasjonen, der han sa at han vil beordre USAs militære styrker til å «raskt løse problemet» med opptøyer om ikke landets guvernører selv får Nasjonalgarden til å «dominere gatene». Trump hevdet i talen å være en «alliert av fredelige demonstranter» samtidig som politiet aksjonerte mot den ikke-voldelige folkemengden på utsiden, 25 minutter før et varslet portforbud skulle tre i kraft. Noe av bakgrunnen for det åpenlyse maktmisbruket var at Trump var frustrert over å framstå som svak etter at Secret Service fredag kveld sendte ham i bunkeren i kjelleren av Det hvite hus da aggressive demonstranter nærmet seg. Da Trump i går poserte på bilder med Bibelen i hendene, ble han raskt fordømt av bispedømmet overordnet den aktuelle kirken, der prester skal ha vært blant dem som måtte flykte fra tåregass. «Presidenten brukte akkurat en bibel og en av våre kirker, uten tillatelse, som kulisse for et budskap som er en antitese til Jesus' lære og alt våre kirker står for. Jeg er rasende», uttalte biskop Mariann Edgar Budde. Også borgermesteren i Washington D.C, gikk ut mot Trump og slo fast at opptredenen vil gjøre det vanskeligere for politiet å få kontroll over situasjonen. «Skammelig!», tvitret Muriel Bowser ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.