Visjon Norge fikk Twitter-bruker suspendert og flere videoer fjernet

Norske Twitter-brukere er i harnisk etter at den kristne TV-kanalen Visjon Norge, drevet av den omstridte predikanten Jan Hanvold (66), har fått flere videoer fjernet og en norsk bruker suspendert fra mikrobloggtjenesten. - I forrige uke ryddet Visjon Norge opp i videosnutter som uten vårt samtykke hadde blitt publisert på Twitter. Vi rettet et såkalt DMCA-krav til Twitter for å beskytte vårt eget materiale. Twitter var enige i vårt krav, og flere hundre videoer ble tatt bort. Fra spesielt én bruker var omfanget spesielt stort. Twitter valgte til slutt å utestenge denne brukeren helt fra Twitter, skriver TV-kanalen i et innlegg på Facebook. Den norske tvitreren «Helene Harepus», som benyttet brukernavnet @smultringer på Twitter, skal over tid ha postet flere videoer med klipp fra TV-kanalens sendinger (Filter Nyheter kjenner ikke identiteten til «Helene Harepus»). Blant disse var et klipp der programlederne ba seerne om å sende inn 50 000 kroner - klippet er senere blitt lastet opp til Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=85G4eAzHrhM Også Twitter-kontoen @mediablikk skal ha fått en video-tweet fjernet: «Etter min mening havner disse svært korte klippene klart innenfor reglene om sitatrett og hva som kan viderepubliseres. Dette handler ganske enkelt om dokumentasjon på den lyssky virksomheten Visjon Norge bedriver, men som kanalen nå altså har fått Twitter til å sensurere. Det er bekymringsfullt», skriver Mediablikk-redaktør Inge Matland på egne nettsider.

Waterhouse: - Amerikansk regelverk

I fjor høst dokumenterte NRK Brennpunkt hvordan Visjon Norge og Jan Hanvold har samlet inn rundt én milliard krone...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.