Norske Twitter-brukere er i harnisk etter at den kristne TV-kanalen Visjon Norge, drevet av den omstridte predikanten Jan Hanvold (66), har fått flere videoer fjernet og en norsk bruker suspendert fra mikrobloggtjenesten.

- I forrige uke ryddet Visjon Norge opp i videosnutter som uten vårt samtykke hadde blitt publisert på Twitter. Vi rettet et såkalt DMCA-krav til Twitter for å beskytte vårt eget materiale. Twitter var enige i vårt krav, og flere hundre videoer ble tatt bort. Fra spesielt én bruker var omfanget spesielt stort. Twitter valgte til slutt å utestenge denne brukeren helt fra Twitter, skriver TV-kanalen i et innlegg på Facebook.

Den norske tvitreren «Helene Harepus», som benyttet brukernavnet @smultringer på Twitter, skal over tid ha postet flere videoer med klipp fra TV-kanalens sendinger (Filter Nyheter kjenner ikke identiteten til «Helene Harepus»). Blant disse var et klipp der programlederne ba seerne om å sende inn 50 000 kroner - klippet er senere blitt lastet opp til Youtube: