21 videoer: Her gir bråkmakerne SIAN akkurat det de ville ha i Oslo

Politiet ble angrepet under demonstraskonen not SIANs «krenkefest» i Oslo. Foto: Filter Nyheter

Minst 29 personer er pågrepet av politiet under og etter demonstrasjonen til «Stopp islamiseringen av Norge» (SIAN) foran Stortinget fredag ettermiddag, der politiet mange ganger måtte bruke tåregass for å hindre angrep på de muslimfiendtlige aktivistene, som hadde som del av demonstrasjonen å ødelegge koranen. SIAN er en organisasjon som mener norske muslimer skal fengsles og deporteres på grunn av deres religion, og som konsekvent bruker en  borgerkrigsretorikk der muslimer er «uintegrerbare barbarer» og «okkupanter» i ledtog med politikere, politiet og dommere, som alle betegnes som «kulturmarxister». Lederen i organisasjonen, Lars Thorsen, ble i fjor dømt til betinget fengsel for hatefulle ytringer etter det retten beskrev som «grov nedvurdering av en gruppes menneskeverd». SIAN ønsker konfrontasjoner under demonstrasjonene sine, og henviser ofte til bråk for å underbygge at muslimer eller venstresiden generelt er voldelige.

  • Har du problemer med å laste videoene i artikkelen? Klikk «refresh»/last på nytt i nettleseren din.
Fire  personer ble pågrepet for å ha hoppet over politiets barrikader og forsøkt å ta seg mot SIAN-aktivistene. Ifølge VG ble Fanny Bråten i SIAN angrepet av én person som sparket henne i bena før han ble lagt i bakken av politiet. To videoer fra én av hendelsene: https://twitter.com/FilterNyheter/status/1299776441173905414?s=20 Uroen startet da bråkmakerne, sammen med enkelte andre motdemonstranter, gjorde forsøk på å velte eller ødelegge selve barrikadene. Som her, der blant andre forsker Lars Gule (i gul vest som frivillig vakt), forsøker å roe situasjonen: https://twitter.com/FilterNyheter/status/1299670023158595584?s=20 Politiet valgte da å ta på opprørsutrustning og forsøke å sperre området med pansrede biler, men dette ble til en konfrontasjon med mange motdemonstranter: https://twitter.com...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.