Dette er prosessen videre når høyesterett i Storbritannia har avgjort at Brexit-prosessen må behandles i parlamentet, Eks-statsråd Thorhild Widvey (H) må betale 2,5 millioner i erstatning etter oljeselskap-konkurs, og NRK-serien Skam blir tema i det danske Folketinget. Ellers:

Under et møte med kongressledere i går løy Donald Trump om at det var valgjuks utført med millioner av illegale innvandrere som var årsaken til at Hillary Clinton fikk 2,9 millioner flere stemmer enn ham i presidentvalget. Som alle de aktuelle politikerne vet er påstanden fullstendig oppspinn, som han tidligere har fått kritikk for å tvitre om noen dager etter valget. (OPPDATERING: Talsmann Sean Spicer bekreftet i kveld, fra podiet i Det hvite hus, at dette er noe Trump står inne for.) Samme dag, på et møte med næringslivstopper, skrønet presidenten om at han har vunnet flere priser for sitt miljøengasjement (!). Mange har snakket om «det post-faktuelle samfunnet» det siste halvåret, blant annet etter at Trump gjennom valgkampen helt manglet sperrer mot å lyve om ting som er enkelt å sjekke - for så å skjelle ut mediene som påpeker det, uten å korrigere usannhetene. Men det ble ikke skikkelig orwellsk schwung over det før Trumps rådgiver Kellyanne Conway i helga (se video) lanserte «alternative facts» som forklaring på alle de beviselig uriktige uttalelsene fra talsmann Sean «noen ganger kan vi være uenige om fakta» Spicer og Trump på bare to døgn.

Apropos, om du skal lese én tekst om Trumps presidentskap i dag, velg Francis Fukyamas analyse av hvor sterkt maktfordelingen i USA står og at det kan gjøre mer skade enn gagn for Demokratene å sabotere for mye av presidentens politikk: «Is American Democracy Strong Enough for Trump? - The case against panic»