Toppen av fake news-fjellet (og andre saker du bør få med deg i dag)

  • Dette er webversjonen av Filters nyhetsbrev. Få det i epostkassa daglig ved å melde deg på her.
Etter ni måneder med nedgang var arbeidsledigheten i Norge i september helt uendret (sesongvariasjoner tatt i betraktning), ifølge Nav. Men ledigheten fortsetter heldigvis å falle i områdene som ble hardest rammet av oljesmellen. Ellers: SPLITT OG HERSK PÅ SOSIALE MEDIER: Twitter har funnet rundt 200 kontoer som kan knyttes til de samme, Russland-koplede kildene som har utgitt seg for å være amerikanske aktivister på Facebook, trolig for å påvirke den valgkampen og så splittelse i den amerikanske befolkningen. Sammen med informasjon om hvilke annonser den Kreml-tilknyttede tv-kanalen Russia Today (RT) kjørte på Twitter i fjor er dette materialet nå overlevert Kongressens etterretningskomité – men utgjør antakelig bare toppen av isfjellet, ifølge medlemmer av komiteen 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.