Ja, det finnes et Senterparti i Oslo. Vi ble med Aisha Bhatti på stemmejakt i Oslos distrikter

Aisha Bhatti setter inn et ekstra gir for å overbevise Tahseen Abbas om å stemme Senterpartiet i år.
— Salaam Aleikum! Aisha Naz Bhatti (36) hilser på familien som har samlet seg på trappa utenfor det lille, hvite trehuset tvers overfor den store, blå og sandfargede Tauheedmoskeen på Prinsdal. Senterpartiets førstekandidat i Oslo er på stemmesanking i hjemtraktene på Holmlia i bydel Søndre Nordstrand. Her er det langt vanligere med hijab enn fjøsdress fra Felleskjøpet. Så er det da også et stykke mellom partiets 20,6 prosent oppslutning i et fylke som Sogn og Fjordane, og 0,9 prosent i hovedstaden ved forrige stortingsvalg. Det stopper ikke Bhatti. — Har dere bestemt dere for hva dere skal stemme, spør hun. — Jeg tror jeg skal stemme blankt, svarer Bente Hopsdal. Hun er møkk lei av hijabdebatten, den rådende flyktningpolitikken og norsk utenrikspolitikk. Ektemannen Tahseen Abbas har pleid å stemme Arbeiderpartiet, men nå er han i tvil. Bhatti øyner en mulighet, og skrur opp tempoet på argumentene. Hun må konkurrere med minstejenta i huset, som syns det er morsommere å trykke taktfast på dørklokka enn å høre på politikk. — Men hva hvis kvinnen vil være hjemme, hva mener dere om det, innvender Hopsdal. Hun vil bli kjent med barna sine, og mener oppdragelsen av dem er den viktigste oppgaven. Bhatti kan skilte med at Sp er ett av få partier som er for kontantstøtten. — Men Arbeiderpartiet vil ha alle ut i arbeid, og så skal dere samarbeide med dem?

Bruker bakgrunnen aktivt

— Det var interessant, sier Bhatti idet hun lukker døra til farens sorte, Mercedes E-klasse med doble lykter og avrundede former.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.