Slo alarm til PST etter knivbeslag: Politiet tror Bhatti og Matapour fulgte etter SIAN-lederen

Da den muslimfiendtlige og høyreradikale organisasjonen SIAN hadde varslet en koranbrenning ved moskeen og polithuset på Stovner i Oslo 22. april i år, ankom Arfan Bhatti og nå terrorsiktede Zaniar Matapour i en bil og ble stanset av politiet.

Flere kilder bekreftet overfor Filter Nyheter at hendelsen framsto mer bekymringsverdig enn det som hittil har vært kjent:

Observert ved SIAN-lederens bil

Fordi det var ventet at SIAN kom til å trosse forbudet de hadde fått mot markeringen ved moskeen denne dagen, var et stort politioppbud i Groruddalen for å hindre mulige sammenstøt og forebygge voldelige motdemonstrasjoner. Situasjonen på Stovner var uoversiktlig, fordi flere menn tidligere dømt for vold- eller våpen-lovbrudd hadde maskert seg og så ut til å ville ha ungdommer med seg på å konfrontere SIAN om de dukket opp.

Da en SIAN-aktivist ble hentet ved boligen sin av SIAN-leder Lars Thorsen, skal det ha blitt observert en mistenkelig bil like ved. Da sivilkledd politi undersøkte bilen, ble føreren gjenkjent som Arfan Bhatti. Boligområdet ligger rundt ti minutters kjøring fra Stovner.

Politiet oppfattet det som at Bhatti og passasjeren i bilen fulgte etter SIAN-lederen, men kjørte avgårde da de så politifolk. Da bilen med de to islamistene ble fanget opp igjen av flere uniformerte politipatruljer i Fossumveien på Stovner, ikke langt fra området der det hadde samlet seg motdemonstranter, ble den stanset.

Pågripelsen var ikke udramatisk. Politiet oppfattet Bhatti som lite samarbeidsvillig, og dro ham ut med makt fra bilen, der det skal ha blitt funnet ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.