Slik vil MDG og Rødt få gjennomslag på Stortinget med én representant hver

KLAR: Bjørnar Moxnes (Rødt) og Une Aina Bastholm (MDG) er klar for å kjempe som ensomme riddere for hvert sitt parti på Stortinget.
— Hvordan kommer du deg bort til Akerselva, spør Une Aina Bastholm, MDGs nye enslige representant på Stortinget. Spørsmålet er rettet til Rødt-leder Bjørnar Moxnes. De  to skal haste videre til neste intervju de skal gjøre sammen. Moxnes skal på tinget for første gang. Med en oppslutning på 2,4 prosent havnet han i samme situasjon som Bastholm. Kanskje vil nettopp det føre dem sammen.

To av 169

MDG feiret økning i oppslutning på 0,4 prosent til 3,2, og at de er første parti som har klart å beholde stortingsplassen for andre periode på rad siden Frp etablerte seg for 40 år siden. Det var bare ikke det som var målet. Det var sperregrensa, og syv mandater. Skuffelsen stod skrevet i ansiktene til mange mdg-ere på valgvaken mandag 11. september. Det ble heller ikke noen distriktsmandater fra Akershus eller Hordaland, som de også håpet på. Rødt var lengre unna å nå sperregrensa, og jublet nok mer helhjertet over å «bare» få inn sin store stjerne Bjørnar Moxnes. Det er første gang partiet kommer inn på Stortinget. — Det varslede klimavalget ble avlyst? — Man skal være forsiktig med å si at det ikke var et miljøvalg. Det viser undersøkelsen om hvilke saker som var viktigst for folk i valgkampen, sier Bastholm. Likevel: De på hver sin måte mest radikale partiene ble altså så små som mulig i maktens sal, med to representanter av 169. Slik var stemningen på MDGs valgvake i Oslo før resultatene tikket inn: https://www.youtube.com/watch?v=w_5UmeKhl_I&feature=youtu.be

— Alt er mulig

Heller ikke Moxnes vil innrømme at den vars...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.