Slik forsøker ytre høyre å utnytte pandemien – fascistledere arrestert etter voldelig storming

Fascistlederen Roberto Fiore (62) ble arrestert etter stormingen av fagforeningen i Roma.
Lørdag 9. oktober i år: En gruppe nyfascister bevæpnet med jernstenger, kjepper og flagg hamrer mot inngangsdøra til den venstreorienterte fagforeningen CGIL, som med sine 5,5 millioner medlemmer er Italias største og viktigste. De illsinte aktivistene roper den lokale fascistlederens navn, knuser vinduer og slår sikkerhetsvakter på vei inn i lokalene, der de velter møbler, kaster datamaskiner i bakken og ramponerer annet inventar. – Reaksjonene etterpå var sterke – storming av fagforeningslokaler skjedde sist i Italia på 1920-tallet, sier den italienske historikeren Giovanni Savino til Filter Nyheter. Gjennom koronapandemien har han observert hvordan hjemlandets nyfascister har forsøkt å ta lederskap […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.