Narko-liberalistene feirer «seieren» etter denne talen fra Bent Høie

Arrangør Ina Spinnangr i FTR takket Bent Høie for tydelig tale på rusreformkonferansen, og mente at en t-skjorte med teksten «make drugs not war» ville være helt stuerent for ministeren å gå med, ettersom regjeringen nå blant annet går inn for forsøk med heroinassistert behandling.
— Jeg ser at mange spør om unge som prøver hasj for første gang bør slippe straff eller sanksjoner. Mitt svar på det er ja. Ordene tilhører helseminister Bent Høie (H), og ble sagt i en tale under rusreformkonferansen 21. august. Han utdypet, til applaus fra tilhørerne: — Erfaringen fra Portugal er at det er viktig for de som skal hjelpe å komme inn på like fot. Min klare beskjed til fagfolk i helsevesenet er at vi skal møte folk i samme øyehøyde. Overfor Filter Nyheter sier Høie at politiet ikke skal ha noen rolle i det hele tatt etter funn av brukermengder narkotika – les intervju med helseministeren lenger ned i saken.

Vippet gjestene av pinnen

Forsker Helene Jensvoll, som har jobbet ved EMCDDA, det europeiske overvåkningssenteret for narkotika og avhengighet, holdt et innlegg om myter og fakta om Portugalmodellen like etterpå. Hun så overrasket ut. — Jeg har forstått det slik at den norske rusreformen er en avkriminaliseringsreform, men med en del begrensninger. Etter det Høie sa nå, lover det litt annerledes, sa hun i foredraget. [caption id="attachment_3844" align="alignright" width="300"] Forsker Helene Jensvoll under konferansen.[/caption] I miljøet av narkotikapolitiske interesseorganisasjoner og aktivister ble det feiret etter konferansen, forteller arrangør Ina Spinnangr i Foreningen Tryggere Ruspolitikk (FTR). — Vi har vært i angrepsmodus i to-tre år. Om ikke vi har vunnet første etappe, så ser vi alle fall at det går vår vei. Det var litt seiersstemning etter konferansen. Noen sa «nå er det allerede avgjort, slik Høie snakker nå». Vi må imidlertid minne oss selv på at vi ikke kan selge skinnet før bjørnen er skutt, sier Spinnangr til ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.